Vukovári Magyarok Egyesülete: lesz hol parkolniuk az autóbuszoknak is

0
35

A HMDK és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk közbenjárásának köszönhetően elkészült a tizenkilenc férőhelyes parkoló a Vukovári Magyarok Egyesülete székháza melletti telken.

A vukovári magyarok otthonát 2016 nyarán adták át. Az épületben, amely a Vukovári Magyarok Egyesületének székháza és a Vukovár-Szerém megyei magyarok kulturális központja, már számos rendezvényt tartottak. Az itt zajló pezsgő magyar kulturális életet a budapesti kormány is értékeli, így az anyaország támogatásából számos fejlesztés valósulhatott meg az épületben és környékén.

Az egyesületnek ez idáig a parkoló hiánya jelentett gondot. Szerencsére a szomszédságukban egy üres telek állt, melyet a HMDK és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk közbenjárásának köszönhetően, a magyar kormány támogatásával tavalyelőtt megvásároltak erre a célra.

A parkoló építése tavasszal vette kezdetét, az építési munkák kivitelezője a vinkovcei Cestograd vállalat volt, és az egyesület tagjainak örömére mostanra elkészült a projekt.

– Új parkolónkban 19 autó fér el egyszerre, és autóbuszok számára is van hely. A parkoló építésének ötlete Jankovics Róbert parlamenti képviselőnktől származik, hálásak vagyunk neki, hogy közbenjárásával megvalósulhatott a terv – nyilatkozta lapunknak Jakumetović Rozália, a Vukovári Magyarok Egyesületének elnök asszonya.

Hozzátette, a parkolót fákkal és virágokkal ültetnék körbe. Programot egyelőre nem terveznek, a járványhelyzet miatt összejöveteleket sem tartanak.