Vukovári magyar egyesület: kirándulás és eszközfejlesztés

0
21

A Vukovári Magyarok Egyesületének tagjai a hét végén Ilokra kirándultak Vukovár város magyar kisebbségi önkormányzatának a támogatásával. Az egyesület folyamatosan fejleszti eszközállományát, idén a budapesti Bethlen Gábor Alapnál elnyert támogatásból újabb felszereléseket vásároltak.

A Vukovári Magyarok Egyesülete évente szervez ismeretterjesztő kirándulást. Idén Újlak (Ilok) látnivalóival ismerkedtek. A város Vukovártól 34 km-re délkeletre, a Tarcal-hegység nyugati lejtői között, a Duna partján emelkedő dombtetőn, kitűnő bortermő vidéken fekszik.

Jakumetović Rozália, a Vukovári Magyarok Egyesületének elnöke elmondta, idén minden rendezvényüket a vírushelyzetnek megfelelően, fokozott elővigyázatosság mellett szervezik meg. Így volt ez legutóbb is, újlaki programjukat az egyesületük ottani tagja, Lovas Alekszandra bonyolította le, akinek a kíséretében megtekintették a város történelmi emlékhelyeit, ellátogattak többek között a bormúzeumba, ahol az iloki bortermelés múltjával ismerkedtek meg, valamint egy borkóstolón is részt vettek.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megváltozott körülmények ellenére is tartalmas legyen a közösségi életünk. A programjaink egy részét nem tarthattuk meg, de az idei kirándulásról nem szerettünk volna lemondani, ezért esett a választás a Vukovár közeli Újlakra, amelyet szervezetten most látogattunk meg először – mondta Jakumetović Rozália, aki hozzátette, hogy idén sikerült tovább bővíteni eszközállományukat is, és a programok lebonyolításához szükséges felszereléseket vásároltak a Bethlen Gábor Alapnál elnyert támogatásból. Többek között számítógépet, vetítővásznat, mikrofont és egyéb eszközöket vettek, amelyeknek köszönhetően a jövőben zökkenőmentesebben tarthatják majd meg a rendezvényeiket.