Vukovár ostromára emlékeztek Bellyén

0
54

Vukovár elestének a 29. évfordulója alkalmából kedden Bellyén is mécseseket gyújtottak. A megemlékezésen részt vett Munk Erik és Varga Gábor, a Bellyei járás elöljáró-helyettesei, valamint Péter Szabolcs, a járási tanács HMDK-s tagja is.

Vukovár a hazáért való harc, a hősies helytállás, az áldozatvállalás, a kitartás szimbólumává vált Horvátországban. A Duna-parti város elestének az évfordulóján több megemlékezést tartanak, az események egész november hónap folyamán zajlanak.

Fejet hajtottak a bellyeiek is a vukovári hősök és áldozatok előtt, a megemlékezés keretében a bellyei katolikus plébániatemplomban szentmisét tartottak, majd a település központjában, a körforgalomnál helyeztek el mécseseket a Bellyei járás vezetői, köztük Munk Erik és Varga Gábor elöljáró-helyettesek, valamint Péter Szabolcs, a járási tanács HMDK-s tagja.

– Huszonkilenc év telt el Vukovár ostroma óta, a hős város előtt mi, magyarok is a legnagyobb alázattal és tisztelettel hajtunk fejet minden évben – nyilatkozta lapunknak Munk Erik.

A település és a járás lakói közül többen otthonukban “csatlakoztak” a megemlékezéshez, az utcára néző ablakban vagy a házuk előtt gyújtottak mécsest a hősök iránti tisztelet jeléül.