Vrhunsko postignuće: NK Vardarac pobjednik je županijskog kupa

16

NK Vardarac osvojio je nogometni kup županije pobjedom u finalu od 3:2 nad više rangiranom i puno boljom momčadi Belišća, time nadmašivši sva očekivanja i nadanja čelništva, navijača i mađarske zajednice.

„Nogometni klub Vardarac krenuo je okušati sreću u velikom svijetu“ – priča o uspjehu mogla bi započeti ovako, a krenula je prije godinu dana te još uvijek traje, točnije svoj je vrhunac dostigla prošloga četvrtka u finalu.

Prva momčad kluba uložila je svu svoju snagu i energiju kako bi dospjela u Hrvatski nogometni kup, što je i dalo rezultata. Nakon pobjede nad najjačim momčadima Baranje, za finale su se spremali protiv Belišća. Utakmica je odigrana prošloga četvrtka u Kuševcu kraj Đakova.

Nadmašivši sva očekivanja i nadanja Vardarčana i mađarske zajednice, momčad NK Vardarca donijela je fantastičnu pobjedu od 3:2 protiv momčadi Belišća, koja se natječe dvije lige više.

– To što smo osvojili kup Baranje, već je izvrstan rezultat, a još nam je jednostavno neshvatljivo da je naša momčad na županijskom kupu mogla podići u zrak pehar za 1. mjesto. Nevjerojatan je rezultat što je naš mali klub mogao ostaviti za sobom gradske momčadi s velikom tradicijom, poput Belišća, Valpova, Donjeg Miholjca, Čepina, Bijelog Brda, Belog Manastira, Đakova i još bih mogao nabrajati – rekao je oduševljeno Dario Kiš, jedan od čelnika NK Vardarac, dodajući kako to prvenstveno treba zahvaliti igračima, ali i svima onima koji odrađuju svoj dio posla u klubu, kao i navijačima, koji redovito posjećuju utakmice i naravno, sponzorima. Među njima istaknuo je Róberta Jankovicsa, saborskog zastupnika, koji – kako je rekao – jednakom velikom odanošću radi u interesu sporta i njihovog nogometnog kluba, kao i u interesu cijele mađarske zajednice. I oni imaju veliku ulogu u tome što je Nogometni klub Vardarac dospio na ovu poziciju.

-Pobjedom u kupu, dospjeli smo među 64 najbolje momčadi. Ovdje će se održati kvalifikacije koje, ako prođemo, možemo nastupiti protiv takvih klubova kao što su Dinamo, Hajduk ili Rijeka, odnosno protiv najboljih momčadi države. I, nemojmo zaboraviti, da je naša zemlja ta koja se ubraja među najbolje u svjetskom nogometu – sročio je Dario Kiš, njihovu zavidnu poziciju.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.