Vrata Kossuthove kuće su otvorena za sve

0
23

U petak poslijepodne bila je velika gužva u ulici Kossutha u Suzi, gdje je predano novo sjedište lokalnih organizacija. Zgrada nazvana Kossuthovom kućom će u budućnosti biti jedan od centara kulturnog života sela.

U proljeće 2019. godine je DZMH kupila kuću u ulici Kossutha Lajosa 34 u Suzi, koja je od tada postala sjedištem lokalnih organizacija, ali nisu mogli održavati događaje niti plesne probe u prostorijama koje su prvobitno bile namijenjene za smještaj. Srećom, nekretnina ima i štalu, koja je obnovljena i preuređena u reprezentativnu prostoriju pogodnu za manje događaje.

Radovi su dovršeni početkom srpnja, a svečana primopredaja je bila 3. srpnja. Nazočne je najprije pozdravio voditelj lokalne udruge mladih, Daniel Hordoši, a potom predsjednik osnovne organizacije DZMH-a u Suzi, Jožef Kozar. Nakon toga je uslijedila produkcije dječje folklorne skupine Hajnalcsillag i folklorne skupine Csárdás. Nakon govora našeg sadašnjeg i budućeg saborskog zastupnika, Roberta Jankovicsa presječena je vrpca u nacionalnim bojama i time predan novi dio zgrade.

- Reklám -

– Mještani Suze su oduvijek bili poznati po tome što su bili privrženi svojoj tradiciji i nacionalnom identitetu. Jedan od najljepših primjera toga je upravo ova kuća koja će biti središte lokalnog mađarskog kulturnog života. U budućnosti ćemo ovdje organizirati niz događanja i okupljanja na koja su svi dobrodošli. Vrata su otvorena za sve, čak i za obiteljske događaje – rekao je predsjednik osnovne organizacije DZMH-a u Suzi, Jožef Kozar dodajući da je vrlo zahvalan Robertu Jankovicsu na pomoći.