Vörösmarton is szervezett összejövetelt a nyugdíjasoknak a kisebbségi önkormányzat

77
Kozár József és Midlinszki István

A Hercegszőlősi járás magyar kisebbségi önkormányzata vasárnap a vörösmarti nyugdíjaskorú emberek számára rendezett ebéddel egybekötött közösségi összejövetelt.

Októberben a csúzai Kossuth-házban rendezett közösségi délutánt a szépkorú lakosok számára, most vasárnap pedig a vörösmarti időseknek kedvezett egy kis összejövetel szervezésével a járási magyar kisebbségi önkormányzat.

Kozár Józseftől, a szervezet elnökétől megtudtuk, őszi programsorozatuk keretében a járás valamennyi településén megszervezik a közösségi napot, mert fontosnak tartják az idős korosztállyal való törődést.

– Vörösmarton első alkalommal valósítottuk meg programunkat, és elégedetten nyugtázhattuk, hogy sikeres volt, itt is sok a nyugdíjas korosztályba tartozó lakos, akik közül sokan egyedül, magányosan élnek. Nagy örömmel fogadták a meghívást, sokat jelent számukra, hogy kicsit kimozdulhatnak otthonról – nyilatkozta lapunknak Kozár József, köszönetét fejezve ki a vörösmarti Baranyai Júlia Kultúregyesület tagjainak, akik segítségükre voltak a program megszervezésében.