Vörösmartiakkal tárgyalt parlamenti képviselőnk

0
173

A vörösmarti Dália egyesület tagjaival találkozott a hét végén Jankovics Róbert, a horvátországi magyarság parlamenti képviselője. A találkozó fő témája a horvátországi magyarság aktuális helyzete és a különböző pályázati lehetőségek voltak.

Az esemény szervezője Takács Ilonka, a vörösmarti Dália egyesület elnöke volt. Az egyesületnek több korosztályhoz tartozó tagsága van, és szerteágazó a tevékenysége. A közelmúltban fiatalok is csatlakoztak hozzájuk, akik további ötletekkel bővítenék a szervezet tevékenységét. Midlinszki István lelkesen dolgozik azon, hogy összetoborozza nemcsak a vörösmarti, hanem a környékbeli települések fiataljait, több másik egyesületünk vezetőjével is kapcsolatban áll. Az a célja, hogy különböző ifjúsági programok szervezésével közösséget teremtsen a kallódó fiatalokból. Azt tervezi, hogy havonta rendeznek majd valamilyen szórakoztató jellegű összejövetelt a jövőben.

A beszélgetés során a székházproblémára is keresték a megoldást. Jankovics Róbert támogatása felől biztosította az egyesületet.

– Ugyanúgy, ahogy országszerte más szervezeteinknek is székhelyet biztosítottunk, fontos számunkra, hogy a vörösmartiaknak is legyen hol tevékenykedniük, hogy megteremtsük számukra is működésük zavartalan feltételeit – mondta parlamenti képviselőnk, hozzátéve, látja, hogy életképes közösség a vörösmarti, amely a megfelelő körülmények között éppoly sikeressé válhat, mint a többi szervezetünk a Drávaszögtől a tengermellékig.