„Vissza a szerelemhez!”

0
45

Tóth László vajdasági író, újságíró Színlelt szenvedélyek – elfásult szerelmek című riportkötetének bemutatójára került sor múlt csütörtökön a csúzai Kollár-pincészetben.

Könyvbemutatót tartottak múlt csütörtökön a csúzai Kollár-pincészetben. Tóth László, a vajdasági Magyar Szó újságírója, a napilap Dunatáj című regionális mellékletének a főszerkesztője, aki számos más médiumnak is dolgozott, mutatta be Színlelt szenvedélyek – elfásult szerelmek című riportkötetét.
A bemutató résztvevőit a szerző köszöntötte, majd elmondta, egyetemista korában kötötte első ismeretségeit a dráva-szögiekkel. Kollár Lajos csúzai borásszal is már korábban ismerték egymást, nem ez volt az első könyvbemutatója a csúzai pincében.

Ezúttal a Szélcsengő sorozat második riportkötetét hozta el hozzánk. A Színlelt szenvedélyek – elfásult szerelmek című kötetben szereplő írások több évtizedes tapasztalatokon, a terepi munka során összegyűjtött történeteken alapulnak.

A szerző úgy véli, a mai világ, az európai kultúra a krízisét éli, hullámvölgyben van, meggyőződése szerint ennek oka, hogy nem adunk elég teret a hétköznapokban a szerelemnek, a nő és a férfi viszonyának, ami pedig mindennek a kiindulópontja, és amely a család intézményében testesül meg.

A Szélcsengő mozgalmat hirdet azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a szeretet, a szerelem, a család hagyományos értékeire.

A bemutató után a résztvevők meg is vásárolhatták a könyvet, Tóth László pedig természetesen dedikálta is mindenkinek.