Vissza a Kárpát-medencei magyar ifjúság „vérkeringésébe”

120
Mohácsy István, Tarnai Attila, Gáspár Kolos, Bonet Stefan

Bonet Stefan, a csúzai Ács Gedeon Magyar Ifjúsági Egyesület elnöke és Tarnai Attila, a HMDK küldöttje a horvátországi magyarok ifjúsági közössége képviseletében Mohácsy Istvánnal, a Fidelitas alelnökével tárgyalt Budapesten.

A munkaebéden Mohácsy István, a Fidelitas magyarországi politikai ifjúsági szervezet alelnöke, valamint Gáspár Kolos nemzetpolitikai kabinetvezető fogadta Bonet Stefant, a csúzai Ács Gedeon Magyar Ifjúsági Egyesület elnökét, valamint Tarnai Attilát, a HMDK küldöttjét, akik a horvátországi magyar fiatalokat képviselve érkeztek a találkozóra.

Szóba került, hogy a horvátországi magyar ifjúság nem képviselte magát az elmúlt években az anyaországi és Kárpát-medencei ifjúsági fórumokon.

– A megbeszélésen elmondtam, ezen szándékozunk változtatni, szeretnénk, ha a horvátországi magyar fiatalok újraszerveződnének országos szinten, és visszakerülnénk a Kárpát-medencei magyar ifjúsági összefogás „vérkeringésébe” – nyilatkozta lapunknak Bonet Stefan.

A Fidelitas képviselői meghallgatták a beszámolót a horvátországi magyar fiatalság jelenlegi helyzetéről és terveiről. A horvátországi magyar ifjúsági küldöttek meghívást kaptak a felvidéki nyári szabadegyetemre, Bonet Stefan pedig átadta Mohácsy Istvánnak Jankovics Róbertnek, a horvátországi magyarok parlamenti képviselőjének a meghívását a HMDK március 15-i központi ünnepségére.

A találkozón elhangzott, a HMDK fiataljai és a Fidelitas között régóta jó, baráti a kapcsolat, a felek bíznak a folytatásban és abban, hogy a horvátországi magyar fiatalok ismét részesei lesznek a határokon átnyúló sikeres együttműködésnek.