Vinkovciban jártak a kórógyiak

0
60

A vukovári és az ójankováci egyesületek után a Kórógy Hagyományőrző Egyesület tagjait látták vendégül Vinkovciban egy kötetlen, baráti összejövetel formájában.

A vinkovcei magyarok nagy hangsúlyt fektetnek a civil egyesületek közötti együttműködésre. Örülnek annak, hogy végre lehetőség nyílik a személyes találkozásokra, így több egyesületet is meghívtak magukhoz egy-egy kötetlen, baráti összejövetelre. Pár héttel ezelőtt az ójankováciakat, majd a vukováriakat látták vendégül, legutóbb pedig a kórógyi magyarok jártak a vinkovceiek székhelyén, akikkel évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolnak.

Az egyesületek tagjai az est folyamán nem csak kézimunkamintákat, de tapasztalatot is cseréltek egymás között. A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület aktívan ápolja a hagyományokat, rendszeresek náluk az ilyen jellegű összejövetelek, a műhelyfoglalkozások. Jelenleg két programra készülnek, az egyik egy halfőzőverseny az Ács család farmján, majd pedig régi családi fotókból rendeznek képkiállítást, a húsvét utáni időszakban pedig kirándulásokra is sort kerítenek majd.