Vinkovci: županijsko Vijeće mađarske nacionalne manjine zatvorilo je svoj mandat sadržajnim izvješćem

82

Vijeće mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije održalo je svoju posljednju sjednicu četverogodišnjeg mandata, gdje su kroz izvještaje sažete aktivnosti u proteklom razdoblju.

Vijeće mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije, koje se sastoji od 25 osoba i izabrano je 2019. godine, završilo je svoj četverogodišnji mandat jednim opsežnim izvješćem.

Rozalija Jakumetović, predsjednica Vijeća, rekla je na sjednici održanoj prošloga tjedna u sjedištu Mađarskog kulturno-umjetničkog društva Vinkovci, kako mogu izvijestiti o jednom vrlom sadržajnom periodu. Kako je rekla, i za vrijeme korone su nastojali ostvariti svoje programe i osnovne aktivnosti.

-Jedan od naših istaknutih zadataka je pružanje potpore obrazovanju na mađarskom jeziku u županiji, u interesu toga i sada nastojimo dati potporu svakoj takvoj instituciji, i njenom učeniku, u kojem se odvija obrazovni proces na mađarskom jeziku, odnosno održavaju se sati njegovanja mađarskog materinjeg jezika. Imamo dobar odnos s općinskim Vijećima mađarske nacionalne manjine, s županijskim mađarskim udrugama, čijem radu, također, dajemo potpore na različite načine. Ali, ne samo udrugama, pomognemo i našim sunarodnjacima koji se nađu u nevolji. Prihvatili smo aktivnu ulogu u različitim programima, među njih možemo ubrojiti međunarodni sajam knjiga i smotru narodne nošnje – rekla je gospođa Rozalija, dodajući, kako iza Vijeća ostaju sadržajne i aktivne četiri godine. Na drugom dijelu sjednice, dogovorene su aktualnosti vezane uz izbore manjinskih vijeća u svibnju.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.