Vinkovci: prisjećanje na Evu Viola književnom večeri

7

Mađarsko kulturno umjetničko društvo „Vinkovci“ održalo je tradicionalnu književnu večer, koju su ovoga puta posvetili mađarskoj pjesnikinji iz Rijeke, Evi Viola.

Mađarsko kulturno društvo u gradu Vinkovci djeluje od 2012. godine, čiji članovi od početka čine puno za tamošnje Mađare i za očuvanje identiteta. Imaju zbor narodnih pjesama koji svake godine održi brojna gostovanja, ali se udruga može dičiti i s više vlastitih programa, prisjećaju se nacionalnih praznika, organiziraju izložbe i održavaju književne večeri.

Prošli tjedan su u sklopu književne večeri čitali iz djela Eve Viola, na ovaj način su se prisjetili prije nekoliko godina, od bolesti preminule, mađarske pjesnikinje iz Rijeke, bivše predsjednice DZMH ogranka Primorsko-goranske županije.

– S Evom Viola imala sam odnos ne samo na razini udruge, već smo bile i prijateljice. Na početku večeri nisam propustila govoriti o njenoj osobnosti, te smo čitali njezine pjesme na hrvatskom i mađarskom jeziku – rekla je za naš list, jedna od čelnica udruge, Marica Ač. Program je održan uz potporu grada Vinkovaca.

Program u najavi Mađarskog kulturno-umjetničkog društva „Vinkovci“ biti će mađarska kulturna večer, 3. lipnja.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.