Vijeće mađarske nacionalne manjine zainteresirano je za probleme umirovljenika

0
14
Suza

Vijeće mađarske nacionalne manjine Općine Kneževi Vinogradi prošloga vikenda je organiziralo okupljanje za umirovljenike iz Kotline i Suze.

I u selima Općine Kneževi Vinogradi u većini je  starije stanovništvo (starije od 65 godina). Upravo iz toga razloga veći naglasak stavljaju brizi za njih, naime u velikom broju slučajeva žive sami, nemaju s kime razgovarati tijekom dana. Epidemija korona virusa upravo za navedenu životnu dob predstavlja najveću opasnost i zbog toga su se oni umirovljenici koji se boje za svoje zdravlje još više povukli iz društvenog života od kada traje pandemija.

-Vijeće mađarske nacionalne manjine Općine Kneževi Vinogradi uvijek je držalo važnim interes za stanovnike starije dobi – rekao je Jožef Kozar, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine, uzevši u obzir njihove potrebe, odlučili su kako će za njih organizirati druženje uz večeru u Kotlini i Suzi, što se i dogodilo protekle dvije subote.

Kotlina

U Kotlini se to dogodilo u sjedištu ogranka DZMH, a u Suzi u takozvanom Kossuthovom domu. Program je ostvario svoj cilj, približno pedeset osoba je sudjelovalo na druženju u Suzi, a i u Kotlini. Svi su se osjećali dobro, razgovarali su, mogli su se malo isključiti iz svakodnevnih briga. Druženje u Suzi svojim prisustvom je uveličao i Róbert Jankovics, saborski zastupnik.

Od Jožefa Kozara smo doznali kako bi do kraja godine htjeli slične programe organizirati i u drugim naseljima općine. Nada se kako to epidemiološka situacija neće spriječiti, u protivnome će morati pronaći drugi način izražavanja svoje brige za starije.