Vendégszerepeltek és új táncot tanultak a kiskőszegiek

0
95

Mozgalmasan telnek a kiskőszegi HMDK-alapszervezet tánccsoportjainak nyári napjai. A kiskőszegi tánctábor keretében újabb koreográfiát sajátítottak el, illetve nemrég a magyarországi Alsónyéken léptek színpadra.

Július 20-án a Tolna megyei (Magyarország) Alsónyékre látogatott a kiskőszegi (Batina) HMDK-alapszervezet elnöksége és két tánccsoportja. Sipos Krisztina, az egyesület titkára lapunknak elmondta, második alkalommal vettek részt a NyékFeszt nevet viselő rendezvényen, egy közös uniós pályázatnak köszönhetően. Útjukat a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából finanszírozták.

Tánccsoportjaik, a Kisasszonyok és Legények, valamint a Liliom ifjúsági tánccsoport felléptek az esemény kultúrműsorában, hazai és más külhoni táncegyüttesek társaságában.

A folklórszemlén kívül is gazdag programban volt részük. Kiskőszeg és Alsónyék között 2015-ben jött létre a kapcsolat, amikor a magyarországi falu egy uniós pályázathoz keresett partnert.

Krisztina elmondta, a közelmúltban tánctábort is szerveztek a Liliom részére Bátai Rita és Lieszkovszky Tamás koreográfusok vezetésével, erre a kiskőszegi kultúrotthonban került sor.

– A tábor célja egy új, nagybődi koreográfia elsajátítása volt – tudtuk meg a HMDK kiskőszegi alapszervezetének titkárától.

A programot a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósították meg.