Veleposlanik u posjeti Mađarskoj kući u Rijeci

0
18

Dr. Csaba Demcsák, veleposlanik Mađarske u Zagrebu, prošloga tjedna posjetio je DZMH ogranak Primorsko-goranske županije. Na sastanku je, među ostalim, bilo riječi o aktivnostima u udruzi, a okupljeni su mogli dobiti informacije o izborima u Mađarskoj koji će se održati 03. travnja.

Ogranak Primorsko-goranske županije, sa sjedištem u Rijeci, jedan je od najstarijih ogranaka DZMH u Hrvatskoj. Unatoč tome, sve do nedavno uopće nisu raspolagali svojim sjedištem. Novo sjedište, naziva Villa Ana, omogućila im je mađarska vlada posredstvom središnjeg DZMH.

Ovdje su primili mađarskog veleposlanika dr. Csabu Demcsáka, koji drži važnim što bolje upoznati članove udruge i njihove aktivnosti. O tim aktivnostima govorila je Zdenka Šibalin Klepac, predsjednica udruge. Među ostalim, govorila je i o važnosti učenja mađarskoj jezika, o mađarskoj igraonici, o različitim sekcijama koje funkcioniraju unutar udruge. Predočila je i planove. Tijekom razgovora spomenuta je i sveta misa na mađarskom jeziku, koja već jako puno godina nije održana u Rijeci.

Dr. Csaba Demcsák govorio je o veleposlanstvu i o ulozi i radu Lektorata mađarskog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a s Ádámom Novákom, konzulom, govorili su o izborima u mađarskoj koji će se održati 03. travnja i odgovarali na pitanja.  

Demcsák Csaba és Novák Ádám