Vatrogasci iz Laslova dobili su novo vatrogasno vozilo

0
41

Uz pomoć saborskog zastupnika, Roberta Jankovicsa, vozni park dobrovoljnih vatrogasaca u Laslovu nedavno je proširen drugim vozilom, koji njihovom timu olakšava borbu protiv požara.

DVD Laslovo osnovano je 1926. godine s ciljem zaštite sela, koje se u to vrijeme sastojalo uglavnom od trsnih kuća, od mogućeg požara. Društvo je preprodilo sve poteškoće vremena i nakon gotovo 100 godina još uvijek djeluje. DVD od oko 60 članova nedavno je moderniziralo svoj vozni park u sklopu kojeg su svoj 50-godišnji kamion uspjeli zamijeniti novijim. Vozilo ima kapacitet od 4.000 litara vode i 400 litara pjene za gašenje, tako da će se vatrogasci moći učinkovitije boriti s vatrom.

Drugi kamion je bio prijeko potreban, jer je naše vozilo, koji smo do sada koristili zastarjelo, gotovo da je muzejske vrijednosti i bilo ga je skupo održavati. Zamjena doduše nije nova, ali savršeno zadovoljava naše potrebe. Vrlo smo zahvalni našem saborskom zastupniku, Robertu Jankovicsu, koji nas je podržao u kupovini, jer sami ne bismo mogli nabaviti ovo vatrogasno vozilo – rekao je predsjednik DVD-a, Laslo Deže, koji je s ponosom priznao da će ovaj kamion povećati njihovu učinkovitost.

Daljnji poslovi u krugu društva

Vatrogasna postaja u Laslovu sagrađena je kad je osnovano vatrogasno društvo, ali bila je jako oštećena tijekom ratne opsade, a njena obnova do danas nije dovršena. Članovi vatrogasnog društva uvjereni su da će njihovo sjedište uskoro moći povratiti svoj prijašnji izlged.

Izolacija naše vatrogasne postaje i betoniranje dvorišta čeka već neko vrijeme, ali smo uvjereni da ćemo uz podršku našeg saborskog zastupnika i DZMH-a uspjeti riješiti u budućnosti jednako kao što smo renovirali dom kulture, crkvu i lovački dom posljednjih godina – izjavio je mađarski zamjenik načelnika općine Ernestinovo i dobrovolnji vatrogasac, Deže Kelemen.