Vastaps a bezdáni színjátszóknak

0
200

A Várdaróc Magyar Kultúregyesület meghívására a bezdáni (Vajdaság) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszói múlt pénteken a Négy férfi gatyában című kétfelvonásos darabot mutatták be a Várdarócról és a környékbeli településekről is érkezett nézőknek.

Ha egy darabban négy nő él egy lakásban, abból jó ki nem sülhet! Mert ha a tulajdonosnak például hirdetést van kedve feladni, biztos, hogy az albérlőknek, de még a szobalánynak is kedve szottyan ugyanazt megtenni. Ki a lakást akarja kiadni, ki önmagát eladni. Van, aki modellt keres a festményéhez, a másik meg tanítványt a zongorához. A megszólított urak pedig érkeznek is szép sorban. De hogy nem abban a sorrendben, ahogyan azt a hölgyek várják, abban biztosak lehetünk. A keveredésekből, félreértésekből pedig számtalan helyzetkomikum és csattanó lesz, ami mind arról gondoskodik, hogy valóban jól szórakozzon a közönség. Mire minden „legatyásodott” kandúr megtalálja a párját, gyorsan elszalad a két remek felvonás is, ami alatt a nézők elfelejtik minden hétköznapi bújukat, bajukat. A bezdáni színjátszók fergeteges produkcióját most is vastapssal jutalmazta a közönség.

A Várdaróc Magyar Kultúregyesület és a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület között több éve tart a kapcsolat.

Foki István, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy minden évben örömmel jönnek Várdarócra. Az elvándorlás persze a színjátszásra is rányomta bélyegét. Most kisebb létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel színészkednek, és hogy jó a csapat, bizonyítja az is, hogy ezt a  darabjukat már a Vajdaságban és Magyarországon  is többször bemutatták. Legközelebb Kupuszinán, az április 5-14. között rendezett Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Találkozóján lépnek vele színpadra.