Város napi rendezvények Pélmonostoron

0
77

November 11-e jeles dátum a pélmonostoriak számára, hiszen ekkor ünneplik a város védőszentjének, Szent Mártonnak a napját, amely már 26 éve hagyományosan a település napja is. Az idei ünnepség nem korlátozódott egyetlen napra, ugyanis egy egész rendezvénysorozatot szerveztek.

November 4-én kezdődött és november 17-ig tart a város napi rendezvénysorozat, amelynek során kiállításokat, megemlékezéséket, koncerteket és egyéb műsorokat is megvalósítanak.

A rendezvénysorozat kiemelkedő napja, november 11-e koszorúzással kezdődött a katolikus temető központi keresztjénél, majd szentmisére és borszentelésre került sor a Szent Márton-templomban. A program része volt a felújított legendás Ćiro gőzmozdony megtekintése is, amelyen részt vett Nina Obuljen Koržinek művelődési miniszter is Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk kíséretében. A gőzmozdony és a hozzá tartozó kocsik felújítását a város a kulturális minisztériumnál elnyert támogatásból végeztette el. A lokomotív ezzel együtt bekerült a horvát védett kulturális javak jegyzékébe is.

A miniszter asszony és kísérete ezután a városi képviselő-testület díszülésén is részt vett.