Vandálok megrongálták Szent Márton szobrát

181

A hétvégén ismeretlen tettesek megrongálták a pélmonostori Magyarok Otthona előtti Szent Márton téren nemrégiben felállított Szent Márton-szobrot. A tettesek után a rendőrség nyomoz.

Január elején avatták fel Pélmonostoron a Szent Márton teret, melynek közepére névadója, Szent Márton püspök szobra került. A kültéri műtárgy valamivel több, mint egy hónapig állt sértetlenül, amikor is ismeretlen vandálok megrongálták. A püspök botját letörték, kezét megcsonkították. A feljelentés megtörtént, a pélmonostori rendőrség nyomoz az ügyben.

– Nagyon szomorú vagyok a történtek miatt, nem gondoltam volna, hogy ez a szobor, mely a város dísze és a magyar-horvát barátság jelképe, bárkit is zavarhat, a rongálás demoralizáló hatása kétségtelen – mondta Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője.

Pélmonostor polgármesterét is felháborította az eset.

– Igyekszünk rendbe tenni, emberközelibbé tenni a várost. Úgy gondolom, hogy a tett neveletlenségből fakadt, a rendőrkapitánysággal beszéltünk az ügyről, akik biztosítottak minket arról, hogy ezentúl sűrűbben fognak járőrözni a környéken – mondta Tomislav Rob, Pélmonostor polgármestere, aki hozzátette, hogy a kár mértékének felbecsülése folyamatban van.