Vajon mire költötték Kelék a kisebbségi önkormányzatok pénzét?

138
cserepes

Évente 30,  illetve 50 ezer kúnával rendelkezett a Vukovár városi, illetve a Tordinci járási magyar kisebbségi önkormányzat, az átadás-átvétel alkalmával viszont kiderült, hogy a nyolc év alatt csak egy-egy bélyegző volt egyetlen vagyontárgyuk,  így az új testület tagjai joggal  teszik föl a kérdést: mire is költötték a közpénzeket?

Kel József, a MESZ alelnöke vezette Tordnici járási, és mint kiderült, az általa felügyelt Vukovár városi kisebbségi önkormányzaton keresztül több tízezer kúnával rendelkezett, a MESZ évekig agyondicsért tevékenységének viszont nyoma sincs, és mint ahogy az a „hatalomváltások” alkalmával kiderült, mindkét önkormányzat csak egy-egy pecsétnyomóval rendelkezett. Cserepes Zoltán, a Tordninci járás Magyar Kisebbségi Önkormányzatának  és Jakumetović Rozália, a Vukovár városi Magyar Kisebbségi Önkormányzat új elnöke is arra kíváncsi, hogy ha semmilyen vagyontárgyat nem sikerült a nyolc év alatt vásárolni, akkor vajon mire költötték a pénzt.

– A Tordinci járás  jövő évi költségvetési tervezetét a minap kaptam kézhez, ebben 50 ezer kúnát irányoztak elő a járási magyar kisebbségi önkormányzat működésére, ennyi volt az idei összeg is, így feltételezhetjük, hogy hasonló summával rendelkezett évente a Kel József vezette önkormányzat is. Ezzel az összeggel számolva a nyolc év alatt 400 ezer kúnát költhettek el, de hogy mire is, arra nagyon is kíváncsiak vagyunk. Egyelőre még nem kaptuk meg a hivatalos végzést, melynek birtokában intézkedni tudnánk, de remélhetőleg mielőbb ki fogjuk deríteni, hogy mire ment el a több százezer kúna, mert hogy a járási magyarok ennek hasznát nem látták, az biztos – mondja Cserepes Zoltán, a Tordnici járás magyar kisebbségi önkormányzatának elnöke.