Vajdaság: tíz pályázati kiírás nyílt meg a Prosperitati Alapítványnál

0
19

Július 31-éig, valamint a földvásárlásra október 31-éig pályázhatnak a vajdaságiak a Prosperitati Alapítványnál. A VII. pályázati körben megjelent kiírásokról Magyarkanizsán tartottak tájékoztató fórumot az illetékesek.

Összesen tíz pályázat nyitott ebben a körben, ahol falusi házak vásárlására, földvásárlásra, munkaintenzív növénytermesztésre, állattenyésztésre, többéves ültetvényekre, a kisfeldolgozók kapacitásának fejlesztésére, eszközbeszerzésre, szabványok bevezetésére, kezdő turisztikai vállalkozók támogatására, valamint meglévő turisztikai vállalkozások szálláskapacitásának fejlesztésére nyerhetnek támogatást az érdeklődők.

Nagy Zita, az alapítvány központi irodájának stratégiai vezetője a fórumon kiemelte, több pályázati kiírásnál kedvezőbb feltételeket is tapasztalhatnak az érdeklődők.

– Újdonságként megemlíteném azt, ami majdnem minden pályázati kiírás esetében érvényes, hogy a pályázók, akik rendelkeznek három vagy annál több 18 éven aluli, tehát kiskorú gyermekkel, vagy nappali tagozatra járó nagykorú gyermekük van, és ezt igazolni tudják, az önrész mértéke 25 százalékról 10 százalékra csökken – nyilatkozta Nagy Zita.

A fórumon részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke is, aki elmondta, a következő négyéves ciklusban az idegenforgalom fejlesztésére is kiemelt hangsúlyt fektetnek majd a turizmusfejlesztési stratégia által.

– Azt gondoljuk, hogy ebben nagy lehetőségek vannak. Ezeket csak részben sikerült eddig kihasználni. Abban szeretnénk segíteni az embereknek, hogy ezeket a lehetőségeket erőteljesebben és hatékonyabban építsék, és azt szeretnénk, hogy ha a mezőgazdaság, a feldolgozás, a hazai termékek előállítása és a turizmus valahol összeérne – emelte ki a pártelnök. (vajma)