V4+ ifjúsági konferencia Prágában

0
57

A Fidelitas ifjúsági szervezet idén ötödik alkalommal szervezett konferenciát a visegrádi országok konzervatív fiataljai számára. Az idei tanácskozásra határon túli magyar ifjúsági szervezetek tagjai is meghívást kaptak. A horvátországi magyarságot Hordósi Dániel, a HMDK elnökségi tagja, valamint Tarnai Attila, a Hegyalja Ifjúsági Egyesület (HIE) alelnöke képviselték.

A Fidelitas politikai ifjúsági szervezet számos területen tevékenykedik, melyek közt a nemzetpolitika kiemelt szerepet tölt be. Céljaik közé tartozik egyebek mellett a határon túli magyarság problematikájának a megismertetése a régióban, valamint érdekérvényesítésük megkönnyítése is.

Az ifjúsági egyesület a hétvégén Csehország fővárosában, Prágában szervezett konferenciát a visegrádi országok konzervatív fiataljai számára, melyre a külhoni magyar ifjúsági szervezetek tagjait is meghívták. A horvátországi magyarságot Hordósi Dániel, a HMDK elnökségi tagja, valamint Tarnai Attila, a HIE alelnöke képviselte.

A prágai konferencia témája Európa jövője volt, a tanácskozás során számos kérdést boncolgattunk, például a Brexitet, a migráció kezelését, illetve Oroszország és Európa kapcsolatát. Jó dolognak tartom a kezdeményezést, hogy a határon túli magyar szervezetek képviselői és a többségi nemzethez tartozó pártok fiataljai együtt vettek részt a konferencián, ami a jövőbeli együttműködés szempontjából is hasznos – mondta Hordósi Dániel.