Üzletember-találkozó a magyar-horvát gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében

0
40

A múlt hét végén immár a sorrendben 21. őszi vásárra került sor az eszéki Pampas kiállítócsarnokban. Ez a rendezvény adott helyet annak az üzletember-találkozónak, amelyet a Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat (KEGH) eszéki irodája szervezett azzal a céllal, hogy kapcsolatteremtésre adjon lehetőséget hazai vállalkozóinknak magyar- és horvátországi cégekkel.

Az eszéki őszi vásár minden évben lehetőséget biztosít arra, hogy bemutassák a nemzetgazdaság legújabb vívmányait a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az egészséges élelmiszerek, az építészet, a lakberendezés, az energiatakarékosság területén, illetve helyi jellegű termékek és szolgáltatások prezentálására is sor kerül.

A vásáron szervezett üzletember-találkozót Gazdaságfejlesztési program – lehetőségek és kihívások címmel múlt pénteken a Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat eszéki irodája a Horvát Gazdasági Kamara eszéki kirendeltségének és az eszéki magyar főkonzulátusnak a közreműködésével, bevezetőt Palizs-Tóth Hajnalka, az eszéki iroda vezetője tartott.

– A találkozó révén hazai vállalkozóinknak és mezőgazdasági kereskedőinknek adtunk arra lehetőséget, hogy kapcsolatokat építsenek magyarországi és hazai cégekkel. A megnyitó után személyes beszélgetésekre is alkalom nyílt a leendő üzleti partnerek között. Mindenki hasznosnak érezte a tárgyalásokat a jövőre vonatkozóan – nyilatkozta lapunknak Palizs-Tóth Hajnalka, a KEGH eszéki irodájának vezetője.

A megnyitón De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul és Ivana Erak, a Horvát Gazdasági Kamara megyei kamarájának munkatársa is jelen volt.