Úrnapja Pélmonostoron

55

Múlt csütörtökön úrnapi körmenetet szervezett a pélmonostori Szent Márton Plébánia, az ünnepi eseménynek most is aktív résztvevője volt a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet, tagjai készítették az egyik virágkápolnát.

Az úrnapja („a mi Urunk Jézus Krisztus szent testének és vérének ünnepe”) egy rangos katolikus ünnep az eucharisztia (oltári szentség) tiszteletére. Sok helyen díszes körmenettel, virágszőnyeggel ünneplik. Számos országban, így hazánkban is munkaszüneti nap.

A pélmonostori Szent Márton Plébánia szervezésében a templom előtt körmenetre került sor, amelyen most is sokan vettek részt. A processzió részeként több imahelyet is kialakítottak, erre a feladatra a pélmonostori plébánia a városban működő nőszervezeteket kéri föl. Az egyik megállóhelyet a Magyar Katolikus Nőegylet tagjai biztosították.

–  Minden évben igyekeztünk az eseményhez méltóan feldíszíteni a virágkápolnát, asztalt. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy évek óta aktív részesei lehetünk a körmenetnek – mondta Bábli Mária, a nőegylet elnöke, aki hozzátette, hogy egy nagyon szép és meghitt ünnep részesei lehettek.