Upoznajmo vatrogasce! – obiteljski dan u Korođu

0
14

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Korođu, u suradnji s Udrugom za njegovanje običaja Mađara „Korogy“, održalo je obiteljski dan s ciljem kako bi potaknuli interes odraslih, ali posebice djece, prema dobrovoljnom vatrogastvu.

Nekada su bili najbolje opremljeno društvo u regiji, redovno su pohađali usavršavanja, krajem 50-tih izgradili su novu halu. Ratom, koji je započeo 1991. godine, završilo se i njihovo aktivno djelovanje, zgrada je opljačkana, nakon povratka kući iz progonstva, vratio se red u društvo. Za obnovu opreme dobili su puno pomoći, a među ostalima i od Róberta Jankovicsa, saborskog zastupnika Mađara.

Od predsjednika vatrogasnog društva, Atile Ambruša, doznali smo kako su zadovoljni trenutnom situacijom, čelništvo Općine podupire njihov rad, prepoznali su potrebu za dobrovoljnim vatrogascima.

Društvo trenutno ima trideset osam aktivnih članova, osim toga imaju i starije, počasne članove, ali je neophodan pomladak.

-Nedavno organiziranim obiteljskim danom neskriveni cilj nam je bio potaknuti interes mladih, osobito djece, prema dobrovoljnom vatrogastvu. Prikazali smo naš rad, našu opremu, a djeca su se mogla okušati u spretnosti u različitim kategorijama koje sudjeluju na vatrogasnim natjecanjima – rekao je Atila Ambruš, dodajući kako je obiteljski dan bio vrlo uspješan, svidjelo se i velikima i malima, te se i ovim putem zahvaljuje Udruzi za njegovanje običaja Mađara „Korogy“, s kojom su zajedno organizirali program.