Ünnepélyes alapkőletétel Laskón

476
07-lasko-alapk-1

Egy lépéssel közelebb kerültünk régi nagy közös álmunk megvalósulásához, a tornaterem megépítéséhez – mondta Kovacsevity Anna, a laskói általános iskola igazgatója az alapkőletétellel egybekötött ünnepségen.

Kovacsevity Anna, aki két éve igazgatja a laskói intézményt, az ünnepség előtt elmondta, a kezdetek óta nagy gondot jelent a tornaterem hiánya. A testnevelési órákat télvíz idején kizárólag egy zsibongónak nevezett, multifunkcionális teremben tartják, amely naponta egyszer ebédlővé alakul át, ami sem szakmai szempontból, sem egészségügyileg nem elfogadható.
– Már elődeim is sok ajtón kopogtattak az ügyben, most végre közelebb kerültünk a célhoz. Egy hónapon belül megkezdődik az építkezés, és a szerződés szerint három éven belül használatba vehetjük ezt a számunkra nagyon fontos létesítményt – mondta az igazgatónő. Aki a terveket is megmutatta, melyek szerint egy tízméteres összekötő folyósón keresztül lehet majd az iskolából megközelíteni a tornacsarnokot, amelyet úgy alakítanak ki, hogy kispályás focimeccsekre, kézi- és kosárlabda-mérkőzésekre is alkalmas lesz, valamint egy galériarésze is lesz a nézőtérrel és kisebb helyiségekkel. Ezenkívül a külső betonpálya is megújul majd. Hozzátette azt is, hogy ez a létesítmény nemcsak az iskolások, hanem a település, Laskó számára is nagy jelentőséggel bír, hiszen a közelben nincs rekreációra, sportolásra alkalmas terem.

 

07-lasko-alapk-8

 

A tornacsarnok jelentőségét hangsúlyozták a hazai és magyarországi rangos vendégek is beszédükben az óvodások és iskolások alkalmi műsorát követően.
Az ünnepélyes alapkőletételi ünnepségre most azok az emberek látogattak el, akiknek szívügye a laskói iskola, a laskói közösség sorsa.
– Köszönettel tartozunk mind-annyiuknak, hogy az elmúlt hónapokban mindent megtettek annak érdekében, hogy a 470 éves jelentős évforduló alkalmából ilyen „ajándékot” vehetünk át – fejezte ki köszönetét a támogatóknak Kovacsevity Anna igazgatónő.

 

07-lasko-alapk-5

 

Az eseményen többek között részt vett Kalmár Ferenc miniszteri biztos, a Magyar-Horvát Kisebbségi Vegyes Bizottság magyar társelnöke, Bošnjak Milana, a vegyes bizottság horvát társelnökének helyettese, De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul, Pirityiné Szabó Judit, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság Kapcsolattartási Főosztályának vezetője, dr. Vladimir Šišljagić, Eszék-Baranya megye zsupánja, Cickaj Željko, a Bellyei járás elöljárója és Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke.

 

 

{fcomments}