Ünnepeljünk együtt: 12 éves a Család-barát

0
34

A Duna Televízió népszerű délelőtti magazinműsora, a Család-barát idén február 4-én ünnepli 12-ik születésnapját. Az ünneplés nem ér véget, hiszen a február 10-i hét is különleges lesz a magazin történetében, mert ahogy minden évben, most is tematikus adásokkal kapcsolódnak a Házasság Hetéhez. Az idei évadban Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián mellé Rátonyi Kriszta, valamint Fehérvári Gábor Alfréd csatlakozott. További újdonság, hogy a televízió nézőin kívül az internetezőket is szeretnék bekapcsolni a családokat érintő kérdésekbe, ezért a stúdióban a két műsorvezető mellett egy harmadik a Facebookon készít interjúkat élő videók formájában.

 „12 év hosszú idő. Sokat formálódott a műsor eközben: négy alkalommal változott a stúdiónk, folyamatosan frissült az arculat és 12 év alatt 16 műsorvezető várta a hét minden napján nézőinket a képernyő elé; ám a lényeg nem változott: számunkra az a fontos, hogy mindig naprakészek legyünk, szórakoztassuk, tájékoztatásuk és segítsük nézőinket!” – mesélte Gáspár Monika, a Család-barát magazin vezető szerkesztője.

A jótékonyság a kezdetektől fontos szerepet töltött be a műsor készítése során, egyrészről a segítő rovatok, másrészről a különböző jótékonysági akciók révén. Ilyen például – a már hagyománnyá váló – karácsonyi kezdeményezés, miszerint évről-évre a műsor stúdióját díszítő karácsonyfát nehéz sorsú családoknak adományozzák a műsorba érkező ismert emberek, iparművészek és kézműves szakemberek által felajánlott díszekkel és ajándékokkal. Vagy, amikor elkészítették a műsor logóját több mint 25 kg belga csokoládéból egy a műsorhoz ragaszkodó csokoládémester jóvoltából, amelyet rászoruló gyerekeknek juttattak el. De vittek  már többszáz adag ételt idősotthon lakóinak és hajléktalan rászorulóknak, ajándékot rászoruló gyermekeknek. Idén a Bethesda Gyermekkórházba visznek ajándékot. A születésnap ebből a szempontból is őrzi a műsor hagyományait:

A Család-barátban minden év február 4- én nemcsak magunkat ünnepeljük, megosztjuk örömünket egy-egy rászoruló közösséggel. Idén a Bethesda Gyermekkórházban lábadozó gyermekeknek viszünk készségfejlesztő játékokat, mesekönyveket és színezőket adásunk idején” – tette hozzá Gáspár Monika.

A számok is beszédesek: 12 év, 3212 adás. Az elmúlt évben mintegy 300 adással vártuk nézőinket, tavaly kb. 1000 szakértő fordult meg nálunk. A 12 év alatt kb. 290 000 perc műsoridőt töltöttünk meg, ami órában kifejezve több mint 4700 óra. Az is figyelemre méltó, hogy mennyien tették tiszteletüket nálunk. Csaknem 31 000 vendég járt stúdiónkban 12 év alatt és kb.450 ízletes születésnapi tortával leptük meg vendégeinket.

Ez idő alatt több száz példaértékű családot ismerhettek meg nézőink, több tucat dalpremiert mutattunk be.  Neves előadóink, énekesek, nagy zenekarok, kórusok.12 év alatt több mint 2300-an álltak a Család-barát színpadán, több mint 550 órányi zene szólt nálunk az évek alatt.

A műsort ez idáig 9 díjjal ismerték el, mint például a Család-barát Médiáért Díj, a Magyar Termék Nagydíj Sajtó Nívódíja, a Szóvivők Sajtódíja, vagy a Nagycsaládosok Országos Egyesületének fődíja. A Család-barát 10. születésnapjára megszületett az első Család-barát baba is, akit azóta további 6 baba követett.

Köszönjük ezt a tizenkét évet és várjuk Önöket hétfőtől szombatig 10.25-től a Duna Televízión!