Ülésezett az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat

0
112

Kedden került sor az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat soros ülésére. A tanácskozáson a közösséget érintő aktualitásokról volt szó.

A megyei magyar kisebbségi önkormányzatok közül az Eszék-Baranya megyei testület bír a legnagyobb súllyal, hiszen itt él a horvátországi magyarság túlnyomó többsége. Hosszú kényszerszünet után a HMDK által vezetett tanács múlt kedden ismét összeült, hogy megvitassa az aktualitásokat.

Az ülés a napirendi pontok meghatározása után elnöki beszámolóval folytatódott, melynek során Matijević Olivér többek között beszámolt azokról a tanácskozásokról, amelyeken a kisebbségi önkormányzat vezetőjeként vett részt, illetve azon megkeresésekről és fejlesztésekről melyek az önkormányzathoz érkeztek.

- Reklám -

– Önkormányzatunk a pandémia évében sem tétlenkedett, igyekeztünk minden téren a közösségünk javát szolgálni. Az elmúlt időszakban számos megkeresést kaptunk nemzettársainktól, akiknek a legkülönbözőbb élethelyzetekben tudtunk segíteni – mondta Matijević Olivér elnök, aki hozzátette, továbbra is azt szeretné, hogyha az emberek megkeresnék őt problémáikkal.