Ülésezett a vinkovcei magyar kultúregyesület

0
42

Megtartotta rendes évi közgyűlését a Vinkov-cei Magyar Kultúregyesület, melyen a szervezet vezetői beszámoltak tavalyi évi tevékenységükről és ismertették idei terveiket.

Az ülésen Ács Rudolf, az egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszámoló hangzott el tavalyi tevékenységükről, illetve vázolták az idei terveket. Az értekezletet Nádudvari-Wagner Ekaterina, Vinkovci város magyar kisebbségi képviselője is megtisztelte jelenlétével, aki elismerően szólt az egyesület múlt évi munkájáról, hiszen a járványhelyzet ellenére sem voltak tétlenek a kisváros magyarjai.

Az ülés a járványügyi feltételeknek megfelelően zajlott, korlátozták a résztvevő tagok számát.

- Reklám -

Az összejövetelre az egyesület székhelyén került sor, amit két évvel ezelőtt bocsátott rendelkezésükre Vinkovci városa.

Vinkovciban közel egy évtizede működik magyar egyesület, melynek tagjai azóta rendkívül sokat tettek az ottani magyarokért, identitásuk megőrzéséért. Évente számos összejövetelt tartanak – ha azt a körülmények megengedik –, megemlékeznek nemzeti ünnepeinkről, kiállításokat, irodalmi esteket szerveznek. Őszi kultúrestjükre az egész országból hívnak tánccsoportokat, kórusokat és színjátszókat, saját népdalkörüknek pedig számos vendégszereplése van az év során. Legnépszerűbb programjaik közé tartozik a vinkovcei magyarok találkozója is, melyet azzal a céllal szerveznek, hogy közösséggé kovácsolják a település magyarságát.