Ülésezett a megyei kisebbségi önkormányzat

74

December 21-én került sor az Eszék Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat 2022-es utolsó ülésére, amelyen a közösséget érintő aktualitásokat beszélték meg a tanács tagjai.

Az ülés a napirendi pontok meghatározása után elnöki beszámolóval folytatódott, melynek során Matijević Olivér többek között beszámolt azokról a tanácskozásokról, amelyeken a testület vezetőjeként vett részt, illetve az önkormányzathoz érkező megkeresésekről és a megvalósult fejlesztésekről. Majd a jövő évi költségvetés elfogadása következett.

– Az elmúlt időszakban is igyekeztünk minden téren a közösségünk javát szolgálni. Számos megkeresést kaptunk nemzettársainktól, akiknek a legkülönbözőbb élethelyzetekben tudtunk segíteni. Fontosnak tartjuk a magyar iskolákba járó diákok támogatását is – mondta Matijević Olivér elnök, aki hozzátette, hogy erre pedig a jövőben még nagyobb lehetőségeik lesznek, hiszen kezdeményezésének köszönhetően a megyétől idén nagyobb anyagi támogatás érkezik majd a megyei kisebbségi önkormányzatoknak. – Úgy gondolom, hogy ez is munkánk elismerését jelenti, hiszen az első kisebbségi önkormányzatok megalakulása óta nem emelkedett a támogatás – tette hozzá a Matijević Olivér.