Ülésezett a megyei kisebbségi önkormányzat

93

December 15-én került sor az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat 2023-ban tartott utolsó ülésére, amelyen a közösséget érintő aktualitásokat beszélték meg a tanács tagjai, valamint elfogadták a 2024-es költségvetést és a tevékenységi tervet.

A 2023-as évi utolsó ülés a napirendi pontok meghatározása után elnöki beszámolóval folytatódott, melynek során Matijević Olivér többek között beszélt azokról a tanácskozásokról, amelyeken a testület vezetőjeként vett részt, illetve az önkormányzathoz érkező megkeresésekről. Majd a 2024-es évi költségvetés elfogadása következett.

– Az elmúlt időszakban is igyekeztünk minden téren a közösségünk javát szolgálni. Számos megkeresést kaptunk nemzettársainktól, akiknek most is a legkülönbözőbb élethelyzetekben tudtunk segíteni – mondta Matijević Olivér elnök, aki hozzátette, erre pedig azért is volt lehetőség, mert a kezdeményezésének köszönhetően a megyétől tavaly nagyobb anyagi támogatás érkezett a területén működő kisebbségi önkormányzatok számlájára.

– Úgy gondolom, hogy ez is munkánk elismerését jelentette, hiszen az első kisebbségi önkormányzatok megalakulása óta nem emelkedett a támogatás. A 2024-es évre további támogatásemelkedést kértünk a megyei kisebbségi önkormányzatok vezetőivel közösen, valamint azt is, hogy a megye hozzon létre fél munkaidős fizetett titkári állásokat, és azt is, hogy a megyei kisebbségi önkormányzatok vezetőit, képviselőit testületi és bizottsági helyeken keresztül vonják be a megye munkájába – tette hozzá Matijević Olivér.