Ülésezett a Grubišno Polje-i Magyarok Közössége

22

A napokban tartotta meg közgyűlését a Grubišno Polje-i Magyarok Közössége, ahol az elmúlt időszakról szóló beszámolók elhangzása után a következő időszak terveit is megbeszélték.

Egy tartalmas és eredményes időszakról számolhattak be a Grubišno Polje-i Magyarok Közösségének vezetői. Több olyan rendezvényt is szerveztek, amelyeken vendégül láthatták azokat az egyesületeket, amelyekkel jó kapcsolatot ápolnak, valamint az idén 10. évfordulóját ünneplő Gémeskút tánccsoport is számos meghívásnak eleget téve vendégszerepelt különböző eseményeken. Szinte minden hónapra jutott legalább egy föllépés, így mozgalmas hetek vannak a tánccsoport mögött. Egyik legjelentősebb programjuk az Ősz Gerbavácon elnevezésű rendezvény, amit idén is megtartottak, de megünnepelték tánccsoportjuk fennállásának kerek évfordulóját is.

A közgyűlésen elhangzott az is, hogy a következő időszakban is tovább dolgoznak a magyar hagyományok továbbadásán, a magyar néptánchagyomány megőrzésén, mert, mint mondták, mindannyiuk érdeke, hogy a magyar egyesületek még sokáig működjenek azon a területen.

A közgyűlés munkájában részt vett Jankovics Róbert HMDK-elnök, parlamenti képviselő is.