Újranyitották a kiskőszegi emlékműnél levő kávézót

Múlt szombaton nyitotta meg kapuit a kiskőszegi (batinai) Panoráma kávézó. A vidék legszebb kilátásával büszkélkedő vendéglőjében italok mellett süteményeket és fagylaltot is kínálnak.

Kiskőszeg látképének meghatározó eleme a falu fölé emelkedő második világháborús emlékmű, mely mellől csodálatos panoráma tárul a látogató szeme elé. A pompás látvány miatt az emlékhelyet sokan keresik föl. 2020-ban kávézó is nyílt az emlékmű közvetlen szomszédságában, a Panoráma, melyet idővel bezártak, idén viszont egy vállalkozó kedvű csúzai fiatal újranyitotta a Darázsi járástól bérelt vendéglátóipari egységet. 

Horvát Martin, az új tulajdonos lapunknak nyilatkozva elmondta, jó lehetőséget látnak a Panoráma kávézóban, ugyanis a kiskőszegi emlékmű egyike a legnépszerűbb turisztikai látnivalóknak a Drávaszögben, de a helyiek és környékbeliek is szívesen ücsörögnek itt a szép dunai látkép miatt.

A megnyitóra a múlt hétvégén került sor, szombaton akusztikus zenei koncertet is tartottak, a közönséget helyi zenészek, a Garden zenekar tagjai, a Lefler fivérek szórakoztatták.

– Kávézónkkal a turisták mellett a helyi fiatalokat szeretnénk megszólítani, akiket hétvégenként zenés programokkal várunk majd – nyilatkozta lapunknak Horvát Martin, hozzátéve, június 14-ére és július 2-ára már megvannak a fellépőik.

Programjaikról és kínálatukról a Caffe Bar Panorama Facebook-oldalán értesülhetnek az érdeklődők. A kávézó keddtől vasárnapig van nyitva 10 és 22 óra között, a vendégeket nemcsak italkínálattal, hanem a csúzai cukrászüzem süteményeivel és gazdag fagylaltválasztékkal is várják.