Újra lehet használni a letenye-goričani régi átkelőt

215
BELFLD-GORICAN

Június 1-től három hónapon keresztül ismét a teljes személyforgalom igénybe veheti a régi letenyei közúti határátkelőt, amelyet szezonon kívül csak a horvát–magyar határ térségében élők használhatnak – olvashattuk a Večernji list napilapban.

A 2008-ban megnyitott goričan-letenyei autópálya-átkelő mellett alternatív lehetőségként lehet igénybe venni a régi átkelőhelyet, amelynek működését az erről szóló magyar–horvát kormányközi megállapodás 2009-es módosítása tette lehetővé.
Június 1-jétől augusztus 31-ig a határ menti térség lakóin kívül mindenki átkelhet a régi határátkelőn személygépkocsival és motorkerékpárral.
A nyári időszakban nem változik azonban az autóbuszokra és a teherjárművekre, valamint az autópályáról letiltott más forgalomra (így a gyalogosokra, kerékpárosokra és segédmotor-kerékpárosokra) vonatkozó szabályozás. E szerint az autóbuszoknak egész éven át az autópálya-átkelőt kell igénybe venniük, a teherjárművek, továbbá a kerékpárral, kismotorral vagy gyalog közlekedők pedig továbbra is kizárólag a régi közúti átkelőt használhatják.