Újbezdáni gyermekhorgászok az országos horgász kupa döntőjében

Az elmúlt hétvégén a Duna Puskás nevű holtágán rendezte meg a Horvát Horgászszövetség a 63. Gyermek Horgász Kupa döntőjét, amelyen az idén is részt vettek a petárdai Csuka (Štuka) Egyesület gyermekhorgászai is.

A döntőben az ország minden megyéjének győztes csapata, valamint a tavalyi fináléban jó helyezést elért csapatok megyéinek a „pluszcsapatai” vettek részt. A kupadöntőbe második alkalommal jutottak be a petárdai Štuka Egyesület gyermekhorgászai.

Ág István, az egyesület elnöke elmondta, hogy tizenöt éve alakultak meg a petárdai, újbezdáni és torjánci horgászok összefogásával.  E települések horgászai alkotják most is a tagság többségét, de vannak tagjaik a Baranya-háromszög és Szlavónia más településeiről is.

– Az elmúlt években a Baranyai Ligában elért jó helyezéseket követően beneveztünk az Eszék-Baranya megyei ligába és az Eszék-Baranya megyei kupába is. Ez utóbbin elért jó eredménynek és a tavalyi Baranyai Ligában elért első helyezésnek köszönhetően három újbezdáni gyermekhorgászunk, Móric Andrej, Móric Lénárd és Pálinkás Zoltán részt vehettek az országos kupa döntőjében – mondta Ág István, aki kihasználva az alkalmat ezúton mondott köszönetet a Petlovaci járásnak és azoknak a szülőknek is, akik folyamatosan támogatják a szervezet munkáját.

A döntőre a Duna Puskás nevű, Izséphez közeli holtágán került sor. István elmondta, a nagyon erős mezőnyben nagyon jól kezdett a csapatuk, és az első napon az első helyen végzett. A második napon viszont az összesítésben már három csapat is megelőzte őket, így, egy ponttal lemaradva a dobogóról, végül a negyedik helyen végeztek.

– Mindent összevetve elégedettek vagyunk. Újabb hasznos tapasztalatra tettünk szert. Gyerekeink az ország legjobbjaival versenyezhettek. Olyan csapatokkal, amelyeknek nagyon komoly szponzorai vannak, színvonalas felszereléssel és logisztikai háttérrel rendelkeznek – mondta Pálinkás Krisztián, az egyesület versenybizottságának tagja. Hozzátette azt is, hogy két hét múlva rendezik az országos döntőt a bellyei Duna-holtágon, felnőtt és a junior korosztályban. Junior csapatuk úgyszintén kiharcolta a döntőben való szereplést, így van még esély egy hasonlóan jó eredmény elérésére.