Újabb színházi élményben volt részünk

115

Kétórás önfeledt szórakozásban volt részük mindazoknak, akik vasárnap délután megnézték a Moravetz Produkció újabb vendégjátékát. Ezúttal a Ha jő a nő, avagy a világ teremtődése című darabot láthatta a horvátországi magyar közönség Magyarország Eszéki Főkonzulátusa és a kopácsi HMDK alapszervezet közös szervezésében.

Magyarország Eszéki Főkonzulátusa számos kiállítás és koncert mellett évente egy-két alkalommal színielőadást is szervez. Ennek köszönhetően a Moravetz Produkció már több nagy sikerű darabját is bemutatta nálunk. A rendező pedig ismét kiváló színészeket vonultatott fel az önfeledt szórakozás érdekében. A mű cselekménye pedig ott kezdődik, amikor már „be van fejezve a nagy mű” (Madách). Ám az Úr érzi, hogy nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy ő azt elképzelte. A férfi, a teremtés koronája csak ül, csak bámul a semmibe, és nem csinál semmit. Mondhatni, hogy az Úristennek se hajlandó bármit is tenni… A Teremtő nekikezd egy új „projektnek”, hogy ebből a tespedésből kimozdítsa. S amikor megjelenik a nő, minden egyszeriben megváltozik…

A kopácsi előadásra a helyieken kívül a Drávaszög és Szlavónia szinte minden magyarlakta településéről érkeztek színházkedvelők.

Az eseményen részt vett Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk is, aki az előadás előtt megköszönte a főkonzulátusnak, hogy támogatja a horvátországi magyarságot, és hogy kulturális eseményekkel színesíti térségünk programkínálatát.

A társulatnak az eszéki főkonzulátussal azóta tart a jó kapcsolata, hogy a Zrínyi 1566 című rockoperát elhozták Eszékre – bízunk benne, hogy ez még sokáig így lesz, és a jövőben további színházi élményekben lehet részünk.