Újabb sikeres magyar est Vörösmarton

125

A Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület által rendezett szombati magyar est alkalmából ismét megtelt a vörösmarti kultúrotthon nagyterme. A program keretében színielőadást, énekes produkciót láthatott a közönség, majd az est zenés mulatsággal zárult.

A Baranyai Júlia Kultúregyesület évente több különböző rendezvényt szervez, gyerekfoglalkozásokat tart, gondol az idősekre is, azon dolgozik, hogy az év során minden korosztály számára a hagyományok ápolása mellett kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget is teremtsen. Több éve szerveznek magyar estet, ahova helyi és vendégelőadókat hívnak meg.

–  A legfontosabb célja ezeknek a rendezvényeinknek, hogy összehozza az embereket, azon dolgozunk, hogy minél több közösségi esemény álljon úgymond a rendelkezésükre. Minden alkalommal nagy érdeklődés övezi az összejöveteleinket – mondta Midlinszki István, a Baranyai Júlia Kultúregyesület elnöke.

Elsőként az estek visszajáró fellépőinek, a bezdáni (Vajdaság) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színtársulatának tapsolhatott a közönség, amelynek tagjai egy egyórás válogatást adtak elő a magyar „vígjátéktermésből”, majd a vörösmarti József Attila Kultúregyesület kórusának a tagjai énekeltek el egy dalcsokrot.

Az előadás után vacsorára és zenés mulatságra került sor, a muzsikafelelős Keresztes József és Kurel Goran volt.

A magyar est vendége volt Jankovics Róbert, a HMDK elnöke, parlamenti képviselő és Magdó János eszéki magyar főkonzul is.

A rendezvényt a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.