Újabb rendezvény a magyar katolikus nőegylet szervezésében

0
61

A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet minden nagyobb egyházi ünnephez kötődő szokást ápol. Hamvazószerdán, a böjt kezdetén közös imanapot tartottak a pélmonostori Magyar Otthonban.

Hamvazószerda a húsvétot megelőző 40. hétköznap, a nagyböjt kezdőnapja. Ezen a napon a katolikus hívek szentelt hamuból, melyet az előző évi virágvasárnapi körmeneten használt barka elhamvasztásával állítanak elő, keresztet rajzolnak a hívők homlokára, az alábbi mondatok egyikével: „Ember, emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel”, illetve: „Térjetek meg és higgyetek az evangéliumnak!” A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet tagjai ezen a napon összegyűlnek, hogy együtt imádkozzanak és egyházi énekeket énekeljenek, így készülve a nagyböjtre.

– A nagyböjt fontos időszak nekünk, katolikusoknak, ilyenkor lélekben is a húsvétra hangolódunk. Mostantól húsvétig minden szerdán délután 16 órától közösen imádkozunk a Magyar Otthonban, és közösen várjuk a feltámadás ünnepét – mondta Bábli Mária, a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet elnök asszonya, aki szeretettel vár minden érdeklődőt a közös imákra.