Újabb nemzetközi programban partner a drávaszögi óvoda

0
38

MESE, vagyis a Mesével Együtt Segítsük az Egészséget! címmel újabb nemzetközi óvodaprojektben partner a bellyei Gerle óvoda és kihelyezett kopácsi, laskói és várdaróci tagozata. A programindító találkozót a hét végén Pécsett tartották.

A MESE-projekt a harmadik kétéves nemzetközi program, amelyben részt vesz a bellyei Gerle óvoda kihelyezett kopácsi, laskói és várdaróci tagozatával együtt.

Az előző két sikeres program után a négy ország – Románia, Szlovákia, Magyarország és Horvátország – öt magyar óvodája egy újabb kétéves programban folytatja az együttműködést. Az új projekt célja többek között új elemek beépítésével játékos érzelmi intelligenciát fejlesztő program létrehozása, amely elősegíti, hogy a gyermekek a maguk és egymás érzelmeit képesek legyenek felismerni, tudják a konfliktusokat kezelni, együttműködni, segítséget kérni – kialakul bennük a tolerancia, az elfogadás készsége, és a felgyűlt feszültségek, negatív érzések, félelmek feldolgozására is lehetőséget ad, harmonikusan fejleszti a gyermek személyiségét.

– Nagyon fontos, hogy ennek az együttműködésnek köszönhetően folyamatosan új dolgokat is tanulunk egymástól, és ezeket a nevelési programunkba beépítve alkalmazni tudjuk. A hétvégi konferencián minden partner bemutatkozott. Miután a mi óvodánk dolgozóinak nagy tapasztalatuk van a közösséggel való kapcsolattartásban, valamint a hagyományok ápolása az erősségünk, erről tartottam előadást – mondta Ruzsicska Ilonka, a projekt horvátországi koordinátora, aki hozzátette, a  következő találkozóra a nyáron kerül sor  Kolozsváron, a drávaszögi óvoda pedig 2020 nyarán lesz a partnertalálkozó házigazdája.

Ruzsicska Ilonka