Újabb HMDK-s magyar kisebbségi önkormányzatok alakultak meg

0
138
A Hercegszőlősi járás magyar kisebbségi önkormányzata

Ezekben a napokban tartották alakuló ülésüket a hercegszőlősi, dárdai, tordincei, nova rača-i, baranyaszentistváni, kácsfalusi (Jagodnjak) és ernestinovói járási magyar kisebbségi önkormányzatok.

Kedden került sor a Hercegszőlősi járás magyar kisebbségi önkormányzatának az alakuló ülésére. A járás magyarsága mind a tíz tagot a HMDK által támogatott listáról juttatta be a kisebbségi testületbe. Az önkormányzat elnökének Kozár Józsefet, alelnökének pedig Horvát Attilát választották. Az önkormányzat tagjai nagy sikerként könyvelik el a választási eredményt, hiszen a hegyaljai járás hosszú időn át a MESZ szavazóbázisának számított.

Dárdán tizenkét év után újra a HMDK vezetésével alakult meg a Dárdai járás magyar kisebbségi önkormányzata, Kistót János elnök és Đorđević Rózsa elnökhelyettes vezetésével.

A Dárdai járás magyar kisebbségi önkormányzata

A Nova Rača-i magyar kisebbségi önkormányzatban Katona Istvánt választották elnöknek, Bedi Brigittát pedig elnökhelyettesnek.

Négy év után újra HMDK vezette magyar kisebbségi önkormányzat alakult a Baranyaszentistváni járásban, ahol Pálinkás Krisztiánt választották elnöknek, Pintér Ferencet pedig alelnöknek.

A Baranyaszentistváni járás magyar kisebbségi önkormányzata

Megalakult a tordincei járási, a kácsfalusi (Jagodnjak) járási és az ernestinovói járási magyar kisebbségi önkormányzat is. Tordinciban Cserepes Zoltánt választották elnöknek és Dezső Istvánt alelnöknek, a Kácsfalusi járásban Sági Mária került az önkormányzat élére, alelnöknek pedig Ivanović Zsuzsannát választották, az Ernestinovói járásban Kelemen Dezső lett az elnök, az alelnök pedig Bocka Szilvia.

A Tordincei járás magyar kisebbségi önkormányzatának tagjai
A Ernestinovói járás magyar kisebbségi önkormányzata