Újabb 36 személy tette le az állampolgársági esküt Eszéken

0
112
10-esktetel-2

Eszék – A múlt héten két nap alatt összesen 36 személy vált magyar állampolgárrá, az eskütételre Eszéken került sor.

Múlt hét csütörtökön és pénteken is tartottak eskütételt Eszéken, a HMDK új rendezvénytermében. Mindkét napon 18 személy vehette át magyar anyakönyvi kivonatát.

Az eskütételek ezúttal is meghatározott koreográfia szerint zajlottak, a rövid alkalmi műsort követően a résztvevők elmondták az eskü szövegét, majd pedig mindenki személyesen vehette át Juhász Zoltán konzultól a régen várt okiratot. Eddig két alkalommal is előfordult, hogy a konzul úrnak ki kellett utaznia az esküt tevőhöz, amire csak különleges esetekben kerülhet sor.

– Először egy sajnálatos balesetet szenvedett fiatalemberhez, majd egy mozgásképtelenné vált nemzettársunkhoz kellett személyesen elmennem, és otthonukban került sor az eskütételre – mondta Juhász Zoltán konzul.

Az eskütételt követően pezsgős koccintásra került sor. Közben a konzul úr megragadta az alkalmat, hogy bejelentse: szeptember 15-től egy fiatal hölgy veszi át a helyét, őt ugyanis visszahívták Magyarországra.

Juhász Zoltán konzul tehát nem fog több eskütételt levezetni Horvátországban, arra azonban még sokáig emlékezni fogunk, hogy segítségével sikerült megszervezni, hogy a magyar kisebbség által lakott régió központjában, Eszéken is letehető legyen az állampolgársági eskü.