Új üdvözlőtáblák a Tordincei járás határában

0
15

A Tordincei járás nemrég új út menti üdvözlőtáblákat helyezett ki az önkormányzat területének határain. A táblák több nyelven, köztük magyarul is köszöntik az arra járókat.

A Tordincei járás területére hat különböző úton lehet eljutni. A közigazgatási terület határain mindig is állt üdvözlőtábla. A járás előző vezetősége viszont az elöregedő táblákat hét évvel ezelőtt eltávolította, ám bár megígérte, újakat nem helyezett ki. A járás májusban megválasztott új vezetősége nemrég úgy döntött, kijavítja elődei mulasztását és visszaállítja a táblákat. Mivel több létesítményről van szó, melyek felállítása nem olcsó, ezért egyenként helyezik ki őket az utak mentén. Egyelőre ezért csak egy tábla került ki az út mellé, ám hamarosan mind a hat helyre újat installálnak. A táblák horvátul, magyarul, angolul és németül is üdvözlik az utazókat.

– Fontosnak tartottuk, hogy a járás határaira visszaállítsuk az üdvözlőtáblákat, hiszen ilyenek minden járásban vannak. Az pedig még fontosabb volt számunkra, hogy ezeken a táblákon magyarul is ott legyen, hogy „Üdvözöljük”, hiszen járásunkban magyar közösség is él – mondta Cserepes Zoltán, a Tordincei járás magyar elöljáró-helyettese.

- Reklám -