Új székek és asztalok a haraszti kultúrotthonba

0
85

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) és a Haraszti Ifjúsági Egyesületnek köszönhetően új asztalokkal és székekkel gazdagodott a haraszti kultúrotthon.

Az elmúlt évben több millió kúnás beruházások valósultak meg a horvátországi magyarság számára fontos egyesületekben, intézményekben a HMDK-nak köszönhetően. A Lacházi járással együttműködve 2019 végén a haraszti kultúrotthon felújítására is sor került.  A renoválási munkák összértéke 600 ezer kúna volt. A felújítás során új tetőszerkezetet kapott az épület, a belső terek is megújultak, beleértve a 200 férőhelyes nagytermet, a mellékhelyiségeket és a konyhát is, valamint megoldották az elektromos hálózat felújítását is.

– Köszönettel tartozunk a felújításért, mert a számos rendezvénynek, közösségi és családi eseményeknek helyet adó művelődési házra már nagyon ráfért. Régi vágyunk volt székek és asztalok vásárlása is, a már megkopott és kényelmetlen sörpadok és asztalok helyére, amit most szintén a HMDK támogatásával sikerült megvalósítanunk – mondta Csiszár Norbert, a helyi ifjúsági szervezet vezetője.

- Reklám -