Új elnöke van az eszék-rétfalusi Népkörnek

0
137
Vidaković Tibor

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület elnöksége úgy határozott, hogy az elnöki tisztséget ideiglenesen Vidaković Tibor tölti be, az alelnökit pedig ifj. Szántó Tibor.

A Népkör Magyar Kultúregyesület 76 éve tevékenykedik az eszéki magyarság anyanyelvének, kultúrájának és népi hagyományainak a megőrzése érdekében. A vezetéssel kapcsolatos feladatokat éveken keresztül Magdika Dániel látta el, de egészségi állapota nem engedi meg, hogy tovább folytassa a munkát. A szervezet vezetőségének a határozata alapján július elejétől az elnöki tisztséget Vidaković Tibor tölti be ideiglenesen, az alelnök pedig ifj. Szántó Tibor lett az októberre tervezett rendhagyó tisztújító közgyűlésig.

Vidaković Tibor évek óta aktív tagja a Népkörnek, így nem okoz különösebb gondot számára az új feladatkör ellátása. Lapunknak nyilatkozva elmondta, egy jól működő szervezet élére került, ahol heti rendszereséggel találkoznak a tagok, folyamatosak a próbák az énekkarban és a táncegyüttesben is, de hagyományőrző csoportjuk tagjai is folyamatosan összegyűlnek. Az elnöki tisztséget érintő változás ellenére igyekeznek minden programjukat megtartani. Augusztusban első alkalommal szerveztek aratóbált, melynek a sikerén felbuzdulva ezentúl minden évben szeretnék megtartani. Augusztus 20-án Szent István királyunkról alkalmi program keretében emlékeztek meg székhelyükön.

– Külön öröm számomra, hogy a váltás után egyre több eszéki fiatal érdeklődik munkánk iránt. Szeretném minél nagyobb számban bevonni őket egyesületünk munkájába, és velük együtt őrizni, ápolni hagyományainkat – mondta Vidaković Tibor.