Ünnepi összejövetel Sziszeken

196
08-sziszek-1

Sziszek – A Sziszek-Moslavina megyei magyarok minden hónap utolsó péntekén tartják  összejöveteleiket, a legutóbbi március 15-e jegyében telt.

A Sziszek -Moszlavina megyei magyarok mindig a hónap utolsó péntekén tartják összejöveteleiket. Március 25-én ünnepélyes hangulatban telt a társalgás, hiszen
megemlékeztek az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról. A rövid alkalmi műsort két kislány zongorajátéka tette még szebbé, akik egyben a Sziszek-Moslavina megyei magyarok egyesületének a legfiatalabb tagjai. A műsort követő beszélgetésen szóba került az egyik aradi vértanú, Damjanich János is, akiről kevesen tudják, hogy a Sziszekhez közeli Staza településen látta meg a napvilágot.
– A megemlékezés jó hangulatban, házi készítésű sütemények mellett zajlott le. Örömmel nyugtáztuk, hogy tagjaink szép számban jelentek meg, akiknek magyar dallamokkal is kedveskedtünk. Az ünnepet azonban az tette igazán különlegessé, hogy voltak köztünk olyanok is, akik először látogattak el egyesületünkbe – nyilatkozta lapunknak Jelić Julianna, az egyesület titkára.