Ünnepi összejövetel Splitben

244
11-split-1

Split – Szombaton este Szent István királyra emlékeztek a spliti magyarok, az ünnepségen beszédek hangzottak el, majd megvendégelték a résztvevőket.

Augusztus 20-án tartott megemlékezést a HMDK Split-Dalmát Megyei Egyesülete, amelyre sokan eljöttek. Az összejövetelen ünnepi beszédek hangzottak el. Először Kollár István, az egyesület elnöke köszöntött minden vendéget, majd pedig Bajai József elnökségi tag szólt az egybegyúltekhez, hangsúlyozva a nemzeti ünnep fontosságát. Ezt követően Szlanyinka Anna kihelyezett konzul asszony vette át a szót, aki már harmadik éve ünnepel együtt ezen a napon az egyesülettel. Végül, de nem utolsósorban Fontányi Árpád mondta el ünnepi köszöntőjét.

– A műsor után megragadtam az alkalmat, hogy Kollár István és a magam nevében is megköszönjem a kisebbségi szavazás alkalmával tapasztalt bizalmat. Ezután pedig minden  résztevevőt vendégül láttunk, miközben jutott idő társalgásra, eszmecserére is – tudtam meg Fontányi Árpádtól.

Az ünnepségen részt vett Ivo Staničić spliti magyar tiszteletbeli konzul, valamint a többi kisebbségi egyesületek képviselői is.