Ünnepélyes keretek között vehettek át kopjafát a bellyei magyarok

141
11-bellye

Bellye – A 12. Etnofesztiválra a hétvégén került sor. Két napon keresztül standok, kultúrműsor, étel-ital és koncert várta a látogatókat. A rendezvényen a HMDK bellyei alapszervezetének és a bellyei Savoyai Jenő Hagyományőrző Egyesületnek a tagjait az a megtiszteltetés érte, hogy a sikeres együttműködés jelképeként a siklósi Apró Paták Lovas Sport Egyesülettől egy kopjafát vehettek át.

A hétvége Bellyén a hagyományápolás jegyében telt. A sorrendben már 12. Etnofesztiválra szombaton és vasárnap került sor.

A standokon különböző kézműves munkák, házi sütemények és italok kaptak helyet, emellett pedig a sörsátrak alatt helyi civil egyesületek készítették a különféle helyi specialitásokat. A kultúrára éhezőknek sem kellett szűkölködniük, hiszen kultúrműsorra, valamint koncertre is sor került a rendezvény ideje alatt.

A bellyei Savoyai Jenő Hagyományőrző Egyesület és a HMDK bellyei alapszervezete is minden évben részese a programnak. Idén a tagok lángost sütöttek, amely hagyományos magyar étel, és nagy sikert aratott. Szombaton, amikor a művészeti együttesek menete a Savoyai-kastélyba ért, ünnepélyes kopjafa-átadásra is sor került.

– A siklósi Apró Pata egyesülettől egy kopjafát kaptunk az eddigi sikeres együttműködés és virágzó kapcsolat jeléül. Nagyon büszkék vagyunk rá, és reméljük, hogy a jövőben még sokszor ellátogatnak majd hozzánk. A siklósiak idén íjász- és ostorbemutatóval szórakoztatták az etnofesztivál közönségét, valamint a felvonulásban is részt vettek – mondta Böröc Ferenc, a hagyományőrző egyesület elnöke.

Az Etnofesztivál mindkét napon koncerttel zárult, szombaton a Canasta Band, vasárnap pedig a Gazde formáció szórakoztatta a közönséget.