Ülésezett a Horvátországi Magyar Ösztöndíjtanács

0
137
cimlap-sztndijtancs

Eszék – Múlt szerdán került sor a Horvátországi Magyar Ösztöndíjtanács ülésére, amelyen a magyarországi felsőoktatási intézményekbe beadott pályázatokról döntöttek.

 

A HMDK székháza adott otthont szerdán a Horvátországi Magyar Ösztöndíjtanács (HMÖT) ülésének, amelyen elbírálták a beérkezett pályázatokat. A tanácskozáson Csapó Nándor (elnök), Kovacsevity Anna, Kosić Júlia és Pasza Árpád tanácstagok mellett magyarországi illetékesek is részt vettek: a Balassi Intézettől Kuhár Eszter és Muzsnay Enikő, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot pedig Benked László képviselte.

– Ezúttal az őszi részképzésre hárman, az alapképzésre négyen, a mesterképzésre ketten, az előkészítő képzésre, vagyis a Balassi Intézetbe pedig tízen jelentkeztek. Utóbbinál a létszámhatárt korábban tizenkettőről nyolcra csökkentettük, mivel a sokévi tapasztalatok szerint nem volt több helyre igény. Idén azonban többen jelentkeztek, de a Balassi Intézet képviselői úgy döntöttek, hogy mind a tíz fiatal pályázatát elfogadhatjuk. A többi pályázat ügyében is kedvező döntéseket hoztunk. Ami az alapképzést illeti, itt a négyből ketten önmagukat zárták ki a pályázatból azzal, hogy bizonyos feltételeknek nem tudtak eleget tenni – nyilatkozta lapunknak Csapó Nándor, a HMÖT elnöke.

A tanács elnöke azt is hozzátette, azt kívánják a magyarországi felsőoktatási intézményben tanuló diákoknak, hogy sikeresen fejezzék be tanulmányaikat, majd térjenek vissza szülőföldjükre.