Ülésezett a HMDK „nagyelnöksége”

179
07-HMDK-elnksg

Eszék – Az eszéki Mursa Hotelben április 2-án, szombaton tartotta soros ülését a HMDK elnöksége, ahol a beszámolókat követően egyebek közt a HMDK népszámlálási kampányáról, a közelgő kisebbségi önkormányzati választásról és az idei költségvetésről is szó volt.

Elsőként a szervezet vezetőinek a beszámolói hangzottak el, majd két pénzügyi jelentést hallgathattak meg a résztvevők: a HMDK országos szervezetének és az általa működtetett kiadóvállalat gazdálkodásával kapcsolatos adatokat ismertették. Több aktuális kérdés is szerepelt a napirenden.

– Jelenleg a HMDK által indított népszámlálási kampányra összpontosítunk, mert mint magyar érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezetnek alapvető feladatunk, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet a népszámlálás fontosságára. Így ennek a témának ezúttal is több időt szenteltünk. Ezenkívül beszéltünk a közelgő önkormányzati választásokról is, valamint a horvát kormány Kisebbségi Hivatala idei költségvetését, az új és szigorúbb kritériumokat is megvitattuk. Az ülésen áttekintettük az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit is – nyilatkozta lapunknak Jakab Sándor, a HMDK elnöke az ülést követően.