Udruga mladih Hrastin: i usred ograničenja i mjera proizašlih iz epidemije koronavirusa imaju programe u cilju jačanja zajednice

0
54

Udruga mladih Hrastin u subotu je održala izbornu skupštinu. Norbert Čisar, koji je i dalje na čelu udruge, rekao je kako je na ovogodišnje aktivnosti udruge značajno utjecala epidemiološka situacija, ali se nadaju boljoj budućnosti.

Udruga mladih osnovana je 2016. godine i od tada ima veliku ulogu u životu sela. U normalnim uvjetima organizira brojne programe i veliki naglasak stavlja na humanitarne akcije.

Na izbornoj skupštini u subotu za predsjednika je ponovno izabran dosadašnji predsjednik, Norbert Čisar od kojeg smo saznali da je predsjedništvo sa dosadašnjih sedam proširena na devet članova kako bi ih što više sudjelovalo u upravljačkom i organizacijskom radu udruge.

Na sastanku je pročitano izvješće o proteklim aktivnostima i budućim planovima.

– Kao i u slučaju drugih udruga, i na našu je ove godine snažno utjecala epidemija koronavirusa, mogli smo provesti samo dio naših programa. Međutim, nismo propustili podijelu uskršnjih paketa kao ni ples oko svibanjskog drvca, a na Dan žena smo nježnijem spolu poklonili cvijeće. Ove godine ćemo još organizirati program povodom Adventa u kojem bismo oživljavali tradiciju jaslica, naravno poštivajući epidemiološka pravila i mjere te podijelili pakete djeci, no nećemo zaboraviti ni stariju dobnu skupinu – rekao je stari-novi predsjednik, dodajući da njihovi programi ne bi bili ostvarivi bez sponzora – Savjeta za nacionalne manjine, Zaklade Bethlen Gábor, DZMH i Općine Vladislavci.

Mladi iz Hrastina za svoje sastanke trenutno koriste ured u mjesnom vatrogasnom domu. U budućnosti žele unaprijediti svoje aktivnosti na području Hrastina, te kako kažu vlastito sjedište bi im otvorilo nove mogućnosti. Između ostalog koristili bi ga kao dom uskoro pokrenute umjetničke sekcije i radionice.